Konferencia Veszprémben

2018. november 7.

Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága Történettudományi Szakbizottsága, a VERITAS Történetkutató Intézet, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Kodolányi János Egyetem Emlékezetpolitikai és Történetírás-kutató Intézete és a Magyar Történelmi Társulat A veszprémi hetesektől  a Honvéd Vezérkar, majd a Honvédelmi Minisztérium élére. Vörös János vezérezredes katonai pályája címmel konferenciát szervez.

Az emlékülést Pósfai Mihály akadémikus nyitja meg. A konferencián több munkatársunk is előadást tart: Szakály Sándor Vörös János: Csabrendektől Balatonfüredig; Joó András Az SOE (Special Operations Executive – Speciális hadműveletek Parancsnokság) tervei és magyarországi működésének  céljai az 1944-es esztendőben (kapcsolatok és küldetések); Dévavári Zoltán Váltás a Honvéd Vezérkar főnöke tisztségben. A Szombathelyi – Vörös váltás  háttere; valamint Kiss Dávid A hadseregszervezés Vörös János minisztersége idején címmel.

Az ülésszakokat levezető elnökök: Vizi László Tamás rektorhelyettes (Kodolányi János Egyetem) és Ujváry Gábor (VERITAS Intézet).  A tudományos tanácskozás Szakály Sándor gondolataival zárul.

Helyszín: MTA Veszprémi területi Bizottsága, 8200 Veszprém, Vár utca 37.

Időpont: 2018. november 7. (szerda) 9 óra

Bővebben

Program

archivált PDF

tovább a weboldalra

Sajtómegjelenések

2018.11.15

7 Nap

archivált PDF