Két történész képviselte a VERITAS Intézetet – Elnyertük a legjobb előadás minősítést

2015. március 19 - 21.

Immár 13. alkalommal rendezték meg a 7. éve nemzetközi szinten zajló Interdiszciplináris Grastyán Konferenciát a Pécsi Tudományegyetemen, az intézményben működő Grastyán Endre* Szakkollégium szervezésében. Az orvosoktól a történészeken át a pszichológusokig a PTE minden tudományága önálló szekcióval szerepelt a háromnapos rendezvényen, amelynek nagyszabású voltát fémjelzi, hogy csaknem 33 levezető elnök és 123 előadó működött közre.

A konferencia zárónapján március 21-én a történelemtudományi kérdéseket tárgyaló II. szekcióban Anka László Gróf Apponyi Albert magánvagyona (1893-1933), valamint Schwarczwölder Ádám Széll Kálmán pénzügyminisztersége (1875–1878) című előadásával képviselte a VERITAS Történetkutató Intézetet. Mindkét eszmefuttatás figyelemre méltó párhuzamokat mutat korunk kérdéseivel is. Az intézet jó hírnevét növelte, hogy Schwarczwölder Ádám elnyerte a szekció legjobb előadása elismerő címet. (Ezt később adják át ünnepélyes keretek között).

* Grastyán Endre (1924 - 1988) magyar orvos, idegfiziológus, egyetemi tanár, aki a Pécsi Tudományegyetem jogelődjében oktató kutatóorvos-professzor, az MTA levelező tagja volt. A hippocampus működésével foglalkozó kutatásai úttörő jelentőségűek. (forrás:Wikipédia)

Bővebben

Program

archivált PDF

tovább a weboldalra