2015. március 26 - 27.

TeratlepesekA „Magyar Napok 2015 – Nyugati Magyar Diaszpóra” című program részeként a veszprémi Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar Antropológia és Etika Tanszéke 2015. március 26-27-én Térátlépések címmel konferenciát rendez, amelyre a kortárs kulturális antropológiai kutatások iránt érdeklődő szakembereket hívták meg.

Míg a tavalyi konferencián a történeti antropológia alaptémáját, az emberi testről szóló felfogásokat elemezték a résztvevők, addig az idei év kiemelt kérdése, hogy miként teremthet kapcsolatot a térbe foglalt egyén a másikkal, ha az a vele azonos vagy tőle különböző térben helyezkedik el, milyen térátlépési technikákat alkalmaz, és ennek során milyen kérdései és problémamegoldásai adódnak.
A konferencián négy munkatársunk szerepel: Kovács Kálmán Árpád - A református belmisszió mint térátlépés (1871 – 1913), Kiss Dávid - Kommunikáció a Munkásőrségnél – a testület híradása és riasztása, Tóth Eszter Zsófia - „Álmodj királylány” – az 1985-ös szépségverseny és emlékezete és Rácz János - Az 1956-os magyar emigráció Angliában című előadásával képviseli történetkutató intézetünket.

Bővebben

Program

archivált PDF

tovább a weboldalra