2015. április 13.

plakat 2015 04 13 Zinner

1957. december 24. A zűrzavaros októberi események után az Államvédelmi Osztálynak meg kell győződnie arról, hogy ügynökei közül kiben bízhat meg a jövőben, ezért egytől egyig próbára teszi azok lojalitását a rendszerhez. A szép karrier előtt álló tartótisztnek, Jung Andrásnak (Nagy Zsolt) éppen a Szenteste hozza el ezt a bizonyos vizsgát: nem is sejti, hogy a szemközti ház egyik ablakából – többek között – atyai tanítómestere, Markó Pál (Kulka János) figyeli, és értékeli minden tettét, minden mondatát. Ha András ezt tudná, valószínűleg nem éppen ezen a napon találkozna konspirált lakásán az eddig szigorúan titkolt szerelmével, Évával (Hámori Gabriella), és körültekintőbben őrizné a rábízott ügynöklistát is. A névsornak azonban lába kél, András megtudja, hogy Éva egyáltalán nem az, akinek hitte, és lassan az is kiderül, hogy senki sem bízhat meg a másikban.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hallgatói Önkormányzata hagyományteremtő céllal hozta létre az NKE Filmklubot, mely az egyetem polgárai számára szeretne szélesebb betekintést adni a magyar filmipar és -sorozatgyártás krémjébe.
Az NKE EHÖK Filmklub negyedik előadásának témája A vizsga című film lesz. Az est vendége Zinner Tibor jogtörténész, a VERITAS Történetkutató Intézet 1945 utáni korszakot kutató csoport vezetője.

Időpont: 2015. árpilis 13. 19:00
Helyszín: NKE KTK (1118 Budapest, Ménesi út 5.) Magyary Zoltán-előadóterem
A belépés ingyenes!

Nyereményjáték! A rendezők az egyetem területén elhelyeztek 200 darab mozijegyet. Azok között, akik ezt az eseményen érvényesítik páros mozijegyet sorsolunk ki.