„Végre ki kell mondanunk a tárgyi és lírai igazságot!”

2015. június 23.

A VERITAS Történetkutató Intézet Tanácsadó Testületének soron következő ülését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika téri campusán tartotta 2015. június 23-án.

Prof-Dr-Patyi-Andras-rektor-ur-bemutatja-az-egyetemen-folyo-munkat 260A tanácskozás résztvevőit a házigazda szerepében prof. dr. Patyi András, az egyetem rektora, a Tanácsadó Testület tagja fogadta, elnöki köszöntőt-bevezetőt dr. Boross Péter volt miniszterelnök, a testület elnöke mondott, majd Patyi András bemutatta a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, illetve az öt campuson folyó széleskörű tudományos oktatói és kutatói tevékenységet.

A rektori bemutatás után prof. dr. Szakály Sándor, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója számolt be az elmúlt időszakban végzett munkáról. Megítélése szerint intézményünk mindinkább beépül a hazai tudományos életbe, az oktatásba, melynek legláthatóbb jele, hogy a korábbi – főleg a történész szakma és a média részéről tapasztalt – zavarkeltések, negatív vélemények elcsitultak, mindinkább a VERITAS által meghirdetett tényeken alapuló, tárgyilagos, más véleményeknek is helyt adó szakmai eszmecserék, események kerültek előtérbe. Ezek közül az elmúlt félévben a legjelentősebb rendezvényként az 1990-ben szabadon választott országgyűlésről szóló konferenciát említette, amelynek igen kedvező visszhangja volt.

Bővebben

Képek az eseményről