tábor Ópusztaszeren

2015. július 16 - 19.

A Kárpát-medencei Fiatal Magyar Történészek Tábora Szakály Sándor, a VERITAS Történetkutató Intézet vezetőjének a “Titkos háború” című előadásával kezdődött. Ebben a magyar diplomácia és a honvédség második világháború alatti feladatvégzését megelőző hírszerzési és elhárítási cselekményeket mutatta be.

Immár harmadik alkalommal rendezték meg 2015. július 16–19. között, a szegedi Belvedere Meridionale Alapítvány nyári történésztáborát amelynek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark adott helyet.
Kiss Gábor Ferenc főszervező szerint „a tábor unikális a hazai tudományos események között. Részben azért különleges, mert a jelenlévő negyvenegy résztvevő a Kárpát-medence szinte minden régiójából érkezve képviseli az ifjú történész generációt, másrészt pedig azért, mert a tudományos előadások után a barátkozás és kapcsolatépítés lehetősége is adott”. Kovács Attila a SZTE doktorandusza elmondta, hogy az érkezés és megnyitó után hagyományos esti szalonnasütéssel hangolódtak a résztvevők, majd az elkövetkező napokban összesen 24 előadást halllgathattak meg az első és a második világháború történetéből.

Hajcsák Mária és az edupress.hu cikkei alapján

Sajtómegjelenések

2015.05.27

Újkor.hu

tovább a weboldalra
archivált PDF
2015.07.20

edupress.hu

tovább a weboldalra
archivált PDF
2015.07.20

E-online.hu

tovább a weboldalra
archivált PDF
2015.07.23

Újkor.hu

tovább a weboldalra
archivált PDF