2015. október 17 - 18.

A főváros és Magyarország több nagyobb városa után Hajdúnánás adott otthont 2015. október 17-18-án a Magyar Olimpiai Akadémia 65. vándorgyűlésének. A két napos rendezvényre olimpikonok, a MOA Tanács tagjai, sportszervezetek képviselői, olimpiai körök tagjai látogattak a hajdúvárosba.

A rendezvény első napja október 17-én a Plenáris üléssel kezdődött a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színháztermében, ahol az olimpiai himnuszt követően Szólláth Tibor Hajdúnánás város polgármestere, majd Aján Tamás a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke köszöntötték a vendégeket.

A Hajdúnánásról készült videó összeállítás és a kulturális műsorok után „A Magyar Olimpiai Akadémia 30 éve” címmel előadás sorozatot hallhattak a résztvevők. A nyitó előadást, Szakály Sándor a MOA alelnöke, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója tartotta, „A MOA szerepe, jelentősége a magyar olimpiai mozgalomban” címmel. Kifejtette, az Akadémia célkitűzése az olimpiai eszme terjesztése, az olimpiai mozgalom hagyományainak ápolása, kiemelkedő magyar események és olimpikonok megjelenítése, az olimpia gondolatiságára vonatkozó nevelés, oktatás, kutatás támogatása.

A vándorgyűlés második napján a Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény épületében a „Magyarok az Olimpiai Játékokon” címmel nyílt időszaki kiállítás és Hódos Imre olimpiai bajnok emléktáblájánál ünnepélyes koszorúzással emlékeztek az olimpiai aranyérmes birkózó életpályájára, munkásságára.

Meghívó

letöltés PDF-ben

Sajtómegjelenések

2015.10.13

OS-MTI

tovább a weboldalra
2015.10.13

Hajdúnánás.hu

tovább a weboldalra
2015.10.18

MOB

tovább a weboldalra
2015.10.20

Hajdúnánás.hu

tovább a weboldalra