a VERITAS kutatói - Anka László és Schwarczwölder Ádám - közreműködésével

2016. február 23.

Modernizáció és nemzetállam-építés az előző századforduló Magyarországán címmel kötetbemutatóval egybekötött kerekasztal-beszélgetést szervez 2016. február 23-án Pécsett a Történészcéh Egyesület és a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Újkortörténeti Tanszéke, a nemrégiben megjelent Törvény, jog igazság. Széll Kálmán életműve című kötet kapcsán.

A rendezvény célja, hogy az utóbbi évek friss kutatási eredményeinek felhasználásával bemutassa az előző századforduló magyar politikai elitjének talán legfontosabb törekvését, a modern nemzetállam kiépítésének folyamatát az élet különböző területein, valamint körbejárja a modernizációs szándék és a magyar nemzeti törekvések párhuzamosságát, összefüggéseit.
A résztvevők Ifj. Bertényi Iván (Bécsi Magyar Történeti Intézet, igazgató), Székely Tamás (MTA BTK TTI, fiatal kutató), Schwarczwölder Ádám (Veritas Történetkutató Intézet, tudományos segédmunkatárs), Anka László (Veritas Történetkutató Intézet, tudományos munkatárs) lesznek; moderátor: Csibi Norbert (PTE BTK TTI, egyetemi adjunktus).

Meghívó

letöltés PDF-ben

Program

tovább a weboldalra

Sajtómegjelenések

2016.02.22

Magyar Hírlap

archivált PDF