Újra megnyílik a VERITAS Oral History Archívum kutatószolgálata

 

 Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat, hogy a  VERITAS Oral History Archívum kutatóterme 2020. július 6-tól előzetes bejelentkezéssel újra látogatható.

 

A kutatók és a kollégáink biztonsága érdekében az alábbi rendelkezések mellett vehetők igénybe szolgáltatásaink:

  • A kutatóteremben és a közös helyiségekben kötelező az arc eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel.
  • Kérjük, előzetesen konzultáljon emailben vagy telefonon az illetékes kollégákkal az interjú kutathatóságáról (leveltar@veritas.gov.hu, Telefon: +36–1–795–4913) és csak az előre egyeztetett  időpontban jöjjön kutatni.
  • Étkezés a levéltár épületében kutatók részére nem lehetséges.
  • A kihelyezett kézfertőtlenítők használata kötelező.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!

VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár

Tisztelt Kutató!

A Kormány a 129/2019. (V. 30.) kormány rendeletében döntött arról, hogy az Országos Széchényi Könyvtár 1956-os Intézet – Oral History Archívum (OHA) 2019. június 15. napjával a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltárba (VERITAS) olvad be. Az OHA dokumentumait 2019 őszén a VERITAS Zsil u. 2–4. szám alatti székhelyére költöztette át és 2020. március 4-től a gyűjtemény a kutatók rendelkezésére áll.

Tájékoztató a kutatás feltételeiről, rendjéről

A VERITAS Oral History Archívumban található interjúk kutathatóságát az interjúkészítő és az interjúadó együttes nyilatkozata határozza meg. Az egyes interjúk kutathatóságáról a kutatószolgálat munkatársai adnak felvilágosítást.

Az interjúk annotált jegyzéke a visszaemlekezesek.hu/oha oldalon tekinthető meg.

A kutatás feltételeit az OHA kutatási szabályzata tartalmazza. Az archívumban csak tudományos célú kutatásra van lehetőség, így a kutatás megkezdéséhez támogató nyilatkozat benyújtása szükséges. Egyéb, előre kitölthető nyomtatványok: Kutatási kérelem; illetve Kutatói nyilatkozat és Kérőlap

Kutatószolgálatunk elérhetőségei és nyitvatartása:

1093 Budapest, Zsil. u. 2–4.

E-mail: leveltar@veritas.gov.hu

Telefon: +36–1–795–4913

Honlap: https://www.veritasintezet.hu

Nyitvatartás:

hétfő, szerda: 8.30–16 óra

péntek: 8.30–13.30  óra

 

A kutatóteremben egyidejűleg 5 fő számára tudunk kutatási lehetőséget biztosítani. A kutatóhelyek korlátozott száma és a kutatási kérések gyorsabb teljesítése érdekében kérjük, hogy lehetőség szerint előzetesen jelezzék kutatási igényüket a kutatószolgálat elérhetőségein: leveltar@veritas.gov.hu; +36–1–795–4913.

A kutatók személyes adatainak kezeléséről az adatkezelési tájékoztató ad felvilágosítást.